Opening kazerne rosmalen

28 mei, 2014

Vernieuwde kazerne Rosmalen heropend

De kazerne van de Post Rosmalen is vrijdag 23 mei officieel feestelijk heropend door burgemeester Rombouts. Nadat begin 2013 de schop in de grond is gegaan is het eindresultaat er nu. Burgemeester Rombouts heeft na zijn toespraak de openingshandeling verricht. De burgemeester gaf een uitrukbericht door aan alle voertuigen. ” Wilt u vernieuwd en blijven uitrukken vanaf de Tuinstraat 4 te Rosmalen”. Alle voertuigen gaven aan het bericht te hebben begrepen en kwamen door een waterscherm met luide sirenes naar buiten gereden. De vernieuwde kazerne is weer operationeel. Vanwege de opening hebben alle vrijwilligers en dagdienstmedewerkers een mooi persoonlijk aandenken gekregen._LYD6485
Bijna niets in de verbouwde kazerne van Rosmalen herinnert nog aan de oude bouw. Alleen de remise waar de voertuigen staan, is nog hetzelfde gebleven. Postcommandant Ine Pels is erg trots op het resultaat. De voorgevel van het gebouw is een plaatje vooral als het donker en alle verlichting brandt. De voertuigen staan dan in het volle licht. De dagdienstmedewerkers hebben nieuwe ruime werkplekken gekregen. Ze hebben nu ook weer goede overleg plekken erbij gekregen. De vrijwilligers hebben nu een eigen vrijwilligershome die zij zelf hebben ingericht. Bijna alles is zelf met de hand gemaakt. Een mooi resultaat waar we jaren mee vooruit kunnen. De kazerne is nu ook weer optimaal gereed om nieuwe cursisten te kunnen ontvangen.
De vrouw van vrijwilliger Karel Langeraap heeft een boek gemaakt waar over de post Rosmalen. Alle vrijwilligers heeft ze geïnterviewd en gefotografeerd. Een mooi boek waar de historie en het nieuwe gebouw in staan. Het eerste exemplaar heeft ze aangeboden aan de Burgemeester.

_LYD6515