Korpsvond Brandweer Rosmalen

15 december, 2013


Korpsavond post Rosmalen

180 jaar brandweer ervaring post Rosmalen

Op zaterdag 14 december heeft de post Rosmalen haar korpsavond gehouden.
Nadat postcommandant Ine Pels iedereen had verwelkomd was er nog een druk programma. Er werden 6 jubilarissen in het zonnetje gezet die samen
180 jaar brandweerervaring neerzetten.

Verbouw kazerne
Voor het eerst geen korpsavond op de kazerne zelf. Vanwege de verbouwing zijn we uitgeweken naar De Kentering.
Een bewogen jaar wat onze post aangaat. Een verbouwing die flinke vertraging oploopt omdat de aannemer failliet is gegaan. Begin 2014 zullen we de sleutel van de eerste fase krijgen.
Het is nu nog een flinke rotzooi maar in 2014 zal er een mooie kazerne staan waar we met plezier weer kunnen oefenen, werken, cursussen verzorgen en activiteiten organiseren. Een opendag zal dan ook volgen.

Algemeen
Een bewogen jaar voor de post. Twee maal van een iemand afscheid genomen in de post.
Ad van Hirtum, 35 jaar brandweerman geweest. Begonnen als beroeps bij de gemeentelijke brandweer in ’s-Hertogenbosch en daarna als algemeen medewerker bij de brandweer post Rosmalen. Onder brandweerbegeleiding hebben we deze oud- brandweerman in hart en nieren een mooie ceremonie gegeven. Helaas hebben we niet veel later ook van een partner van een brandweerman afscheid moeten nemen.

Jubilea
Robbert Oomens is al 20 jaar bij de vrijwillige post Rosmalen Dirk Verstappen en Rien van Goch, 25 jaar. Gerjan Coenraad, 30 jaar Karel Langeraap, 35 jaar. Fried van den Dungen, 45 jaar.
Robbert Oomens is bevelvoerder bij onze post. Alle overige jubilarissen zijn chauffeur/pompbediende.

Tijdens de toespraak van de postcommandant kregen de jubilarissen een bijbehorende medaille, oorkonde en een boeket bloemen voor hun partner uitgereikt door de districtscommandant. Voor Fried was er geen medaille meer maar een mooie dasspeld met inscriptie.

Diploma’s
Marc Vissers heeft in februari zijn diploma bevelvoerder behaald. Zijn vuurdoop was tijdens de carnaval. Een kledingcontainer die in brand stond.
Jan van Hulst en Guido van Rooij hebben hun certificaat oefenleider B behaald.

Na dit alles werd er door de personeelsvereniging nog een stukje opgevoerd en werd de avond op een gezellige wijze voortgezet.

20131216-111749.jpg